Kik vagyunk?

2007-ben létrejött egy csapat, amely célul tűzte ki, hogy anyagi és kulturális téren is támogassa a határon túli magyarságot. Először 2007. december 5. napjára mikuláscsomagokatvittünk a székelyföldi Ivó faluba, 2008. március 15-én már egy gimnazisták (Szent Benedek Gimnázium) által előadott színdarabbal leptük meg a székelyföldi magyarokat, 2008 augusztusában pedig Csíkszereda főterén támogattuk a piliscsabai egyetemisták “Valahol Európában” című előadását. 2008 decemberében már több mint 1000 db mikuláscsomagot osztottuk szét Székelyföldön kórházakban és árvaházakban annak jegyében, hogy Székelyföldre továbbra is Budapestről érkezik a Mikulás. 2009 márciusában a Kós Károly Általános Iskola tanulóit szállítottuk Székelyföldre: Zetelakára, Szovátára és Ivó faluba, hogy az összetartozás-tudat erősítése jegyében emlékezetessé tegyék a nemzeti ünnepet. 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban tábort szerveztünk székelyföldi és más külhoni magyar diákoknak a Balatonnál, valamint a résztvevők nagyszámú és színvonalas novelláiból könyvet adtunk ki az összetartozás-tudatról szóló történetekről: “Ide születtem – Történetek Székelyföldről és Magyarországról”, “Ide születtem – Magyarok maradtunk” és “Ide születtem – Én itthon maradok” címmel.

Emellett a külhoni magyar diákokból álló, rendkívül elkötelezett színtársulatunk a szervezésünkkel adventi, illetve a novelláinkból írt saját színdarabot adott elő Budapesten és Nagykovácsiban, templomokban, kórházakban, öregotthonban és köztéri rendezvényen is.

Így jutottunk el aktuális kampányunkhoz, Bözödújfaluhoz. Az elárasztott székely falu utolsó vízben álló épülete éppen egy templom volt, amely szimbólummá vált. A remény és az állhatatosság jelképévé. Szeretnénk, ha a feltámadás szimbóluma is lehetne. Ezért minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy segítsük a templom újjáépítését irányító Bözödújfaluért Egyesületet és Erdőszentgyörgy Önkormányzatát. Ezen az úton haladva sok eredményre lehetünk büszkék a Székely-Hargita Alapítvány nevében is. Hamarosan találkozunk a felépülő templom átadó ünnepségén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük