Székely-Hargita Alapítvány
Heteken belül megkezdődik az építkezés!

Lezárult a tervezési folymat, elkészült a műszaki terv is!

Pontosan tudjuk, hogy kell templomot építeni a vízzel elárasztott Bözödújfaluba, oda ahol volt, a régi alapokra, emlékműként.

x x, 2017. május 08.

Nagy büszkeség, hogy egy ilyen nemes cél mellé állhattunk, a megvalósíthatósági tanulmány és a tervek elkészítésével.

Bár egyelőre a legtovább fennmaradt épület, a római katolikus templom épül fel, de már e templom felépítésével is Bözödújfalu különlegessége jelentkezik. A templom újjáépítéséért folytatott küzdelem most is éppúgy sokszínű közösséget olvaszt egybe, mint amilyen a faluban élt. Az egykori lakosoktól, akik családjuknak, múltjuknak emlékét is őrzik, a magyarságért tettekkel is kiálló, tengeren túli támogatóig széles a kör.

Mi nem tudjuk pontosan, milyen volt Bözödújfalu, de a falu vízből kiálló temploma számunkra is szimbólum. Nekünk azt jelenti, erősebbek lehetünk a pusztító áradatnál, ha harcolunk egymásért, és nem engedjük, hogy felszámolják közösségeinket, jelképeinket. Ha pedig a pusztítás erői időnként legyőznek bennünket, mi újra és újra felkelünk. Annyiszor próbáljuk, ahányszor csak kell, és lesz még templom Bözödújfaluban, ami nem a pusztulás, hanem az összefogás sikerének lesz emlékhelye.

Miután elkészültek a tervek, a továbbiakban az építkezéshez szükséges források összegyűjtésére koncentrálunk. Az építtető az erdőszentgyörgyi Bözödújfaluért Egyesület lesz, mi az összes, erre a célra küldött adományt továbbítjuk hozzájuk.

Az egyesületnél gyűlnek az adományok, és más bíztató híreket is kaptunk!