Székely-Hargita Alapítvány
Heteken belül megkezdődik az építkezés!

Üzenet haza kampány

A 2004. december 5. napján történtek adnak apropót arra, hogy 2014. december 5-ére népszavazás nélkül is kinyilvánítsuk a határon túl élő magyarok felé, közösséget érzünk velük.

B. B., 2014. november 13.

A 2004. december 5. napján történtek adnak apropót arra, hogy 2014. december 5-ére népszavazás nélkül is kinyilvánítsuk a határon túl élő magyarok felé, közösséget érzünk velük, ezért kérjük minden középiskolás barátunkat, a határon túl élő magyar diákoknak címezve írjanak egy levelet, amelyben megköszönik, hogy a nehezebb körülmények dacára is szülőföldükön őrzik közös értékeinket.

Felhívásukat anyaországi középiskolákban tesszük közzé, és azt várjuk, hogy a diákok leveleikkel szólítsák meg határon túli magyar diáktársaikat és fejezzék ki ők így is, igent mondanak a rájuk, és az összetartozásra.

Akinek a levélíráshoz ötletekre lenne szüksége, annak javasoljuk idézzen bátran Wass Albert, Reményik Sándor és a hasonló szellemiségű írók, költők műveiből.

A leveleket Budapesten összeszedjük, illetve kérjük az alábbi címre küldeni: 1029 Bp., Bocskai u. 8.

Az írásokat 2014. december 5. napján határon túli magyar oktatási intézményekben osztjuk szét Székelyföldön és az erdélyi szórványmagyarság körében, ahol egyidejűleg, lehetőségeinkhez mérten mikuláscsomagokat ajándékozunk.

A Székely-Hargita Alapítvány fenntartja magának azt a jogot, hogy a leveleket felbontsa, és az Alapítvány szellemiségével ellentétes leveleket moderálja. A kampányra jelentkezők a részvételükkel ehhez hozzájárulásukat adják.